Lajiliitot

Yhteistyö toiminnan perustana

Kisakallion valmennuskeskuksella on useita vahvoja lajiliittokumppaneita. Strategisia kumppaneita ovat Koripallo-, Käsipallo-, Voimistelu- (rytminen ja joukkuevoimistelu) sekä Ringetteliitto. Strategisen kumppanuuden yhteistyön toimintoja:

  • Yhteispalkatut valmentajat
  • Olosuhteiden kehitystyö
  • Vahva ympärivuotinen leiritys
  • Kilpailut ja tapahtumat (PM-kisat, jne.)
  • Lajin kehitystyö
  • Asiantuntijayhteistyö (mm. voimistelu ja käsipallo)
  • Urheilijatestaus

Muita tärkeitä lajiliittokumppanuuksia ovat Ampumaurheilu- sekä Purjehdus- ja veneilyliitto. Kumppanuuksien yhteistyön toimintoja:

  • Yhteistyötä valmennuksen ja koulutuksen kehittämisessä ja toteutuksessa
  • Vahva leiritysmalli
  • Kilpailut ja tapahtumat (SM -osakilpailut yms.)
  • Lajin kehitystyö
  • Asiantuntijayhteistyö
  • Urheilijatestaus

Kisakallion Urheiluopisto on Suomen Koripalloliiton virallinen valmennus- ja harjoituskeskus.

Koripalloliiton valmennusjärjestelmän tärkeänä osana Kisakallion tehtävänä on tarjota urheilijoille ja valmentajille huippuluokan olosuhteet  valmentautumiseen sekä kouluttautumiseen. 

Kisakallion laadukkaat ja urheilijaystävälliset palvelut, turvallinen ympäristö sekä kokonaisvaltainen urheilijan huomioiminen tukevat jatkuvaa kehittymistä.

Huippuluokan olosuhteena Susi Training Center mahdollistaa niin yhteisöllisyyttä vankistavat leirit, kuin isommatkin turnaukset.

Susi Training Center on toiminut Koripalloliiton kotipesänä vuodesta 2014.

Yhteistyötä tehdään monella sektorilla:

  • Maajoukkueleiritykset ja Koripalloliiton valmentajakoulutukset
  • Assist Center ja Juniorivalmennusverkosto
  • 3x3 kentät, harjoitus- ja kilpailuolosuhde
  • Yläkoululeiritoiminta
  • Leirit ja turnaukset
"Be as good as you can be"

Liiton nettisivuille

Kisakallion Urheiluopisto on Suomen Voimisteluliiton valtakunnallinen valmennuskeskus sekä rytmisessä voimistelussa että joukkuevoimistelussa. 

Kisakallion tehtävänä on tarjota urheilijoille ja valmentajille valmennus- ja koulutusosaamista, asiantuntija- ja testauspalveluja sekä hyviä harjoitteluolosuhteita. Kisakalliossa leireilevät säännöllisesti molempien lajien maajoukkueet sekä Voimisteluliiton valmennusjärjestelmään kuuluvat kansallisen ja kansainvälisen tason voimistelijat. Lisäksi Kisakallio tarjoaa seuroille mahdollisuuden järjestää omia leirejään kansainvälisen tason olosuhteissa.

Toimiessaan osana pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa, Urheaa, Kisakallio osaltaan mahdollistaa huipulle tähtäävän voimistelijan laadukkaan valmentautumisen.  

Kisakalliossa järjestetään myös kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja ja koulutustapahtumia niin joukkuevoimistelussa kuin rytmisessä voimistelussa. 

Uusina lajeina myös tanssillisen voimistelun sekä akrobatiavoimistelun osalta tehdään tiivistä yhteistyötä leirityksen ja kilpailutoiminnan merkeissä.

Kisakallion Yläkoululeirityksessä on Joukkuevoimistelun ja Rytmisen voimistelun lisäksi uutena lajina myös Akrobatiavoimistelu. Leiritykseen osallistuu vuosittain yhteensä noin 60-80 urheilijaa.

Voimistelun asiantuntijoina Kisakalliossa toimivat voimistelun koordinaattori Anne Salminen sekä voimistelun valmennuksen kehittäjä Veera Kainulainen.

Liiton nettisivuille

Kisakallion Urheiluopisto ja Suomen Käsipalloliitto käynnistivät valtakunnallisen yhteistyön 1.1.2016. Yhteistyösopimuksen myötä Kisakallio toimii Käsipallomaajoukkueiden virallisena valmennus- ja harjoituskeskuksena.

Käsipalloliiton kehittyvän valmennusjärjestelmän tärkeänä osana Kisakallion tehtävänä on tarjota urheilijoille ja valmentajille valmennus- ja koulutusosaamista, hyviä harjoitteluolosuhteita sekä erilaisia turnauksia. 

Toimiessaan osana pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa, Urheaa, Kisakallio osaltaan mahdollistaa huipulle tähtäävän käsipalloilijan laadukkaan valmentautumisen.

Käsipalloyhteistyön myötä Kisakallio muunsi Susi Centerin ns. kolmoskentän käsipallon tarpeisiin sopivaksi. Käsipallolle saatiin oma ”centerinsä” osaksi Susi Centeriä. Palaute maajoukkueen pelaajilta ja valmentajilta on ollut positiivista.

Käsipallon kehitystyöstä Kisakalliossa vastaavat opiston valmennuskeskuksen johtaja Kari Seppänen, liiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen, liiton koulutuspäällikkö Jaakko Horelli ja opiston avainasiakasvastaava Jukka Kataja.

Liiton nettisivuille

Kisakallion Urheiluopisto on ringeten valtakunnallinen valmennuskeskus. Valmennuskeskusyhteistyön kautta Suomen Ringetteliitto haluaa tarjota laadukasta valmennus- ja koulutusosaamista jäsenistölleen.

Ringette on lajina toiminut Kisakalliossa jo 2000-luvun alusta lähtien: Ringeten naisten maajoukkue, U21 nuorten maajoukkue ja U18 juniorimaajoukkue, sekä useat lajin valmentajakoulutukset ovat toimineet jo pitkään keskitetysti Kisakalliossa. Yläkoululeiritystä Kisakallion urheiluopisto ja ringette ovat järjestäneet yhteistyöllä menestyksekkäästi nyt muutamia vuosia, minkä lisäksi ringeten kesäleiritoiminnalla on pitkät perinteet Kisakallion maastoissa.

Ringette näkyy Kisakallion kampuksella myös seurojen toimesta. Monet seurat hyödyntävätkin Kisakallion huipputason olosuhteita omien leiriensä järjestämiseen.

Tulevaisuudessa tarkoituksena on kehittää ringeten harjoittelumahdollisuuksia leiriolosuhteissa sekä mahdollistaa seurakehittämisen osa-aluetta monin eri tavoin. Kisakalliossa ringettevalmennuksen kehittämisestä vastaavat Ringetteliiton ja Kisakallion yhteisenä työntekijänä osaamisen kehittäjä Matti Virtanen ja ringeten avainasiakasvastaava Jenni Korhonen.

Liiton nettisivuille

 

Kolmikantasopimus laadittiin vuoden 2022 tammikuussa, jolla halutaan varmistaa Kisakallion, liiton ja Urhean strategisella yhteistyöllä korkealaatuinen valmennus- ja koulutustoiminnan kehittäminen sekä Kisakallion että Urhean toimintaympäristöissä. Uusi kokonaisvaltainen toimintamalli tuo lisäarvoa liiton valmennusjärjestelmään ja lisäksi tukee ohjaajien sekä valmentajien osaamisen kehittämistä. 

Yläkoululeiritys

Kisakallion Urheiluopiston Yläkoululeiritys on osa purjehduksen maajoukkuepolkua. Lajiliiton tavoitteena on koota ikäluokan potentiaalisimmat purjehtijat säännöllisen leirityksen pariin. Kisakallio on sitoutunut edelleen kehittämään lajin yläkoululeirityksen sisältöä yhdessä lajin vastuuhenkilöiden kanssa, sekä omalta osaltaan nostamaan yläkoululeirityksen tunnettuutta ja imagoa osana purjehduksen maajoukkuetoimintaa. 

Valmennusosaamisen kehittäminen

Kisakallio on sitoutunut lajiliiton valmentajakoulutusten sisällön kehittämiseen osana lajiliiton menestyssuunnitelmaa.Kisakallion valmennuskoulutuksen asiantuntija tiiminsä kanssa on päävastuullinen purjehduksen valmentajakoulutusten (VOK tasot 1 ja 2 sekä VOK taso 3) järjestämisestä sopimuskaudella. Kisakallion asiantuntijatiimi vastaa koulutusten sisällöllisestä kokonaisuudesta, opetusmenetelmistä, organisoinnista ja käytännön järjestelyistä. 

Liiton nettisivuille

YHTEISTYÖN TOIMINNALLISET TAVOITTEET 

Koulutus 

Kisakallio tukee liiton valmentajakoulutuksen kehittämistä. 

Erillisessä suunnitelmassa määritellään tarkemmat tavoitteet.

Valmennus ja testaus

Kaikkien teho- ja maajoukkueryhmien fyysisen valmennuksen ja testauksen toteutus tapahtuu Kisakalliossa. 

Kiväärin ja pistoolin valmennusryhmien valmennus- ja leiritoiminta toteutetaan ensisijaisesti Kisakalliossa (ilma-aseet Kisakallio ja ruutiaseet Inkoo-Kisakallio).

Sopimuskauden alussa kartoitetaan tukipalveluiden ja muiden yhteistyömahdollisuuksien kehittämistarve ja päätetään niiden mahdollista kehittämistoimenpiteistä.

Ampumaurheiluliitto kehittää yläkoululeirityksen valtakunnallista toimintamallia osana liiton valmennusjärjestelmää  (12-15 v.), yhteistyössä Kisakallion kanssa.

 

Kilpailutoiminta

Liitto pyrkii aktiivisesti toteuttamaan vuosittaista kilpailutoimintaa Kisakalliossa, yhteistyössä Kyrkslätt Skytte Föreningenin ja Kisakallion kanssa.

 

Yhteistyö urheiluakatemioiden kanssa

Liitto kehittää aktiivisesti yhteistyötä Turun seudun urheiluakatemian (TSUA)  ja Kisakallion kanssa. Jatkossa voidaan myös arvioida mahdollinen yhteistyö pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa.  

 

Liiton nettisivuille